Песимист по отношение на съставяне на правителство след изборите е политологът

...
Песимист по отношение на съставяне на правителство след изборите е политологът
Коментари Харесай

Димитър Ганев е песимист за стабилно правителство след изборите

Песимист във връзка с сформиране на държавно управление след изборите е политологът от “Тренд ” Димитър Ганев. 

“Не виждам работеща настройка на няколко обединения, които да могат да сформират кабинет ”, сподели Ганев. “Това, което виждам в акцията на Политическа партия е твърдо слагане на алена линия за някаква колаборация с ГЕРБ. От друга страна, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” ще имат аритметично болшинство. Но това са партии, сред които е невероятно да има коалиция. Това значи, че би трябвало да има някаква колаборация сред тези два лагера, които бяха родени през 2020 година ”, разясни той пред Нова тв. 

Ганев изрази неустановеност в съставянето на държавно управление, което съгласно него ще докара до още по-ниска изборна интензивност при последващи избори. 

Според изследването на организация “Тренд ” като най-големи проблеми гласоподавателите са показали инфлацията, растящите цени и енергоизточниците. За 77% от участниците в проучването това са предпочитаните тематики, с които би трябвало да се захванат ръководещите. На второ място (75%) са ограниченията против обедняването, а като трети приоритет 43 на 100 показват битката с корупцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР